fredag 6 november 2009

Tapetsering pågår...






Tak är färdigmålade o några av tapeterna har kommit upp. Tvättrum och klädkammare har fått vita väggar. I nästa vecka ska målning/tapetsering vara klart o då ska badrummen påbörjas med kakel o klinkers. Det börjar kännas mer o mer som ett hem o nu vill vi ju bara flytta in...

3 kommentarer:

  1. Hej,

    Jag skulle vilja ha lite råd från er. Hur gjorde ni när ni planerade elen? Vi fick rita in allt på ritningarna från scratch så att säga. Tyckte att det blev dyrt. Fick ni ett ritningsförslag och ändra utifrån det? Har ni lamputtag ovanför fönstren? Sitter de i taket eller i väggen och har ni taklampsuttag i taket mitt i rummet. Vi fick uppfattningen om att det kostar extra att ha uttag i taket. Har ni gjort många tillval på elen överhuvudtaget?

    Hälsningar

    Carin

    SvaraRadera
  2. Hej Carin! Vi fick en elritning med vad som ingick o sedan ändrade vi utifrån den. Vi har lamputtag i taket ovanför fönstren. Det ingick också taklamputtag i alla rum, så vi har inte lagt till fler där. Vi fick betala 48000 för vår el o ändå tyckte vi inte att vi ändrade särskilt mycket. Vi tog ca 20 takspottar, flyttade några vägguttag, satte vägguttag ute, tog nästan alla strömbrytare enkla(för att själv kunna sätta dimrar sedan) och satte högtalaruttag i matplats. Bara att ändra ritningen och provision till LB-hus gick på 15000!

    SvaraRadera
  3. Jaha! Där ser man, jag visste inte att de tog extra för att göra ändringar. Notan för oss ligger just nu på nästa 60.000 och det känns för mycket. Vi har fått en offert, men endast med en totalsumma. Vi väntar nu på en spec på offerten, annars är det ju svårt att avgöra vad man ska skära i. Vi hade ju räknat på att spotarna skulle kosta en del, men sen har vi ca 30.000 vi inte vet var det kommer ifrån. Spotar kan man ju inte sätta in själv heller, det blir ju snyggast om man gör det på en gång. Tack för din info!

    SvaraRadera