söndag 16 maj 2010

Jord på plats!

Nu har vi fått färdigt så här långt. Leran är bortplockad, bärlager lagda och matjorden utplanterad. Känns fantastiskt även om det är mycket kvar. Nu kan man verkligen ana hur det kommer att bli....

I jorden till höger i bild ska tujahäcken planteras och där man ser bärlager ska vara plattor (35x35). På denna hörnan kommer kvällssolen och därför ska vi ha en sittgrupp här. Till vänster inne vid husväggen under lampan hade det varit snyggt med en betongbänk med olivträd i kruka, en på varje sida.....


Denna gången ska beläggas med plattor och leder ner till en solig liten berså (där jag står).

Här är gången från uteplatsen sett.

Alla gula slangar som syns är till framtida belysning (kabel dras sedan genom slangarna fram till huset och vägguttagen).



I denna skuggiga del av trädgården ska jag plantera skuggtåliga växter som vit löjtnantshjärta, vit blodnäva, funkia, silverbenved, etc. Till höger i bild blir det singel med plattor som är utspridda och bildar en gång. Denna leder sedan ut till gräsmattan.


Här ser man gången framifrån. Till höger kommer studsmattan att stå (på det ljusa bärlagret) och framför denna blir det en hörna med gröna växter.



Jorden räckte inte så till sista delen av häcken får vi skaffa mer!

1 kommentar:

  1. Det ska bli väldigt kul att se trädgården utvecklas.
    /Carin

    SvaraRadera